2015. aug 05.

Tisztelt Kocsis Máté! - Egy felháborodott vélemény

írta: Rutz Tamás
Tisztelt Kocsis Máté! - Egy felháborodott vélemény

Tisztelt Kocsis Máté!

kocsismate-qpr.jpg

Undorító és elképesztő az ami történik Magyarországon, az Ön kerületében is. Tarthatatlan állapotok és megdöbbentő arcátlanság zajlik napi szinten. Hihetetlen, hogy vannak olyan emberek, akik játszótereket záratnak le, csak azért mert a menekültek gyerekei ott játszanának. Mit ártottak Önnek, ezek a szerencsétlen sorsú gyermekek?
Zavarja önt az, hogy sokszor a közterületen "végzik a dolgukat"? Talán ha nem az lenne a cél, hogy túlreprezentálják a problémát, akkor nem lenne gond. Talán ha több mobil wc-t és kukát helyeznének ki, megoldódna a a probléma egy része. De nem, Önöknek muszáj így hagyni az állapotokat, csak hogy úgy tűnjön, hogy ezek az emberek kulturálatlanok és igénytelenek. Pedig nem. Kíváncsi lennék, Ön mit is tenne ha ilyen állapotok között kellene élnie.
Ön azt írja, "lopnak, késelnek, rongálnak". Szerintem pedig Önök "lopnak, csalnak és hazudnak". Csak az utóbbiban még igazság is van. Pofátlan hazugság amit állít és úgy gondolom, ki is meríti a BTK. 337. § -át, vagyis a rémhír terjesztését. Szívem szerint fel is jelenteném Önt, viszont nem ér meg annyi munkát mert nem visz közelebb a megoldáshoz.
Az Ön által posztolt valasz.hu-s cikk azt állítja,hogy ottlétük alatt, nem találkoztak helyiekkel. Ez probléma! Mindenkinek joga van élvezni a közterületek kényelmét. Ebben előrelépést jelenthet, ha Ön nem pofátlanul hazudik és riogatja késeléssel és lopással az embereket, ha a kormánya nem azért dolgozna, hogy prekoncepciók alapján ítélkezzünk. Ha Ön és kollégái azon dolgoznának, hogy a helyiek megértsék a kialakult helyzet emberi oldalát, ha törekednének a humanitás terjesztésére, akkor a helyiek a menekültekkel együtt élveznék szabadidejüket.

Rövid kis posztom lezárásaként azt is el kell mondanom, hogy teljesen mindegy, hogy mit is mondanak azok, akik a probléma megoldására törekszenek egy emberi módon, Ön és társai úgyse fogják meghallgatni. És nem csak azért mondom ezt, mert egy gerinctelen féregnek tartom, hanem azért is mert a tapasztalatok mutatják ezt. Így kormányozni, várost vezetni viszont felelőtlenség és veszélyes.

Rutz Tamás

 

Szólj hozzá

budapest vélemény közösség politika orbán fidesz bűnözés szélsőséges populizmus gondolkodás erőszak tolerancia szabadság demokrácia viktor bevándorlás ember szegénység menekült igazság xenofóbia radikális ellenzék máté kezelés ideológia btk empátia migráció nyomor érdek idegengyűlölet kocsis józsefváros szolidarítás bevándorló xenofób Fidesz Magyarország Együtt