2015. máj 22.

Amikor végleg eltűnt a szolidaritás...

írta: Rutz Tamás
Amikor végleg eltűnt a szolidaritás...

 

Már-már napi szinten süllyednek egyre mélyebbre. Már nem elég, hogyha lejáratják azokat az embereket, akik nem tudják megvédeni magukat a gyűlöletkeltéstől, már haza is kell zavarni őket. Nem kellesz ide, takarodj haza éhezni! Már nem elég, ha a gazdasági bevándorlókról, fröcsögve, utálattal teli szókincsük minden elemét felhasználják...nem...mostmár cigányozni is kell, egy öblöset! Mert persze a bevándorlók eltartását, a cigányok miatt nem tudjuk megoldani. Meg persze azért sem akarjuk, mert itt nincsen multikulti, homogének vagyunk mi magyarok. A történelem meg a tudomány persze a liberál-bolsevik gyíkemberek ármánya, nyugodtan félre lehet dobni pár hangzatos gyűlölködésért.

migration-is-not-crime-web.jpg


Vannak problémák, lesznek is. Vannak olyanok akik nem jó szándékkal jönnek be az országba, ezt nem lehet letagadni, viszont ezért miért büntessünk ezreket, akik egy álomtól, reménytől fűtve szeretnének egy jobb életet? Ennyire elveszett az empátia és a szolidaritás? Komolyan nem tudjuk elképzelni magunkat a helyzetükbe? Pedig mi magyarok sokszor megtapasztaltuk, hogy mit jelent menekültnek lenni. Sok százezer honfitársunk pedig megtapasztalja napi szinten, mit is jelent a gazdasági menekült lét. Persze ezt is le lehet tagadni, mint ahogy Pósán László fideszes képviselő, egy kis fogalomértelmezési játékkal nemrég megpróbálta. Meg persze, lehet mentegetőzni hogy összehasonlíthatatlan a kivándorolt magyarok helyzete, az itteni bevándorlókéval, mint ahogy Dr. Papp László tette ezt az utóbbi napokban...persze jogi eljárásokban, fogalmakkal lehet kötözködni. Arra bátorítom őket, menjenek oda egy kivándorolt magyarhoz és egy "gazdasági bevándorlóhoz", valamelyik menekülttábornál. Annyi lesz a különbség, hogy mi a kissebb szegénységből távozunk, ők viszont a totális nyomorból. És ők is élni szeretnének. Emberhez méltóan.

Szólj hozzá

politika élet magyar jog gazdaság orbán fidesz bűnözés roma pénz cigány viktor jobbik bevándorlás ember szegénység menekült xenofóbia empátia nyomor idegengyűlölet szolidarítás bevándorló gyíkember