2015. már 30.

A Jobbik "cukibb" oldala

írta: Rutz Tamás
A Jobbik "cukibb" oldala

A Jobbik mostanában próbál úgy tenni, mintha ők testesítenék meg a higgadt, kormányzóképes alternatívát. Pedig ez csak a látszat, ha a kommunikáció mögé nézünk bebizonyosodik, hogy egy szélsőséges, xenofób társaság az egész.

rongalas_1_1.jpg

Íme 6 példa a Jobbik igazi arcára:

 

7. Börtönbe záratnák a melegeket

Mirkóczi Ádám a Jobbik országgyűlési képviselője, még 2012 során nyújtotta be törvényjavaslatát és alaptörvény módosítóját, "Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló javaslat" címen.
A javaslat az alábbi elemeket is tartalmazta:

- Minden 18. életévét betöltött személy, ha "azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolatot (fajtalanság), illetve egyéb más szexuális magatartászavart nagy nyilvánosság előtt népszerűsít, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

- Egytől öt évnyi szabadságvesztéssel büntetné azokat akik, "a fajtalanságot vagy más szexuális magatartászavart (azaz a homoszexualitást) írásban, kép- vagy hangrögzítés, illetőleg más berendezés útján reklámozza vagy ilyen cselekményben közreműködik".

- Elzárással vagy 150 ezer forintos bírsággal büntetné azokat a meleg párokat, akik nem népszerűsítés szándékával nyílt helyen csókolóznak vagy kézenfogva sétálnak.

Ezen kívül az alaptörvénybe iratták volna, hogy a tüntetéshez nincs joga a homoszexuálisoknak, illetve a reklámtörvénybe hogy nem szerepelhet a homoszexualítás egy  spotban sem.

mirkoczki-adam_2_430x286.jpg

6. Kulcsár Gergely

A Jobbik országgyűlési képviselője (mint nemrég kiderült), nem az a higgadt konzervatív fajta. A botránysorozat ott kezdődött, mikor kiderült belső levelezésekből, hogy saját elhatározásból, nemes egyszerűséggel beleköpött a  holokauszt áldozatainak emlékére állított Duna-parti cipőkbe. Ezek után egyre kerültek elő azok a levelezések, ahol szinte kétségbeesetten próbál utánajárni, hogyan úszhatnák meg, hogy fel kelljen állni a holokauszt áldozatainak emlékére vagy éppen mikor horogkeresztekkel tarkított új évi köszöntőt küldözget. És ez az ember még mindíg a parlamentben ül...

k.jpg

5. Orosz Mihály Zoltán

Szögezzük le az elején: ez az ember totálisan nem normális. Aki nem ismerné, ő az a polgármester aki katonai egyenruhában és díszmagyarban járkál fel alá településén, kötelezően imákat szavaltat általános iskolásokkal vagy éppen akasztófák bevonásával foglal állást, külpolitikai kérdésekkel. Ő hozta létre, az "érpataki modellt", mely most nem kerül hosszabb kifejtésre, mivel már megtörtént régebben, mely ezen a linken olvasható el. Eddigi, talán leghíresebb akciója a polgármester úrnak talán az volt, mikor egy az izraeli miniszterelnököt ábrázoló bábut akasztófára kötött, majd egy szabadkőműves jellel ellátott izraeli zászlót a földre dobott és lábbal taposott. Érdemes megnézni, egyszerre megbotránkoztató és nevetséges.

orosz-mihaly-zoltan_8efbe0ea-f2f5-46d9-9a61-70c9f933f657.jpg

4. Sneider Tamás "Roy"

A Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, aki a 90-es években Roy álnéven a szkinhedmozgalmak egyik vezetője volt. Egy 1992-ben kelt vádirat szerint Sneider leütött egy bizonyos Farkas Bélát, majd amikor az földre került, kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdte társaival együtt, végül össze is rugdosták. A cselekményt elismerte, de szerinte nem úgy történt, ahogy az a médiában megjelent: Mindössze egy pofont adott a cigány származású „maffiózónak”, akinek ettől felrepedt a szája. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
Egy nemrég kikerült hangfelvételen, hallható ahogy beismeri: a "cuki" kampány csak látszat, hogy megnyerjék az idősebb választókat, ő személyesen pedig inkább harcolna a betyársereggel karöltve.

 

3. Kovács Béla "KGBéla"

A Jobbik EP képviselője, a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemen szerezte közgazdász diplomáját  1986-ban. Miután Kovács leszerelt, elhagyta az országot, aztán hosszú ideig a Szovjetunióban, majd Oroszországban élt. 2003-ban tért vissza Magyarországra, majd csatlakozott a Jobbikhoz, ahol a külügyi bizottság vezetője, sokáig egyetlen tagja volt. Nyíltan oroszbarát, az  EP berkein belül a Gazprom lobbistájának tartják. Több vád is érte, miszerint megbízott feladata a bomlasztás, az EU elleni hangulatkeltés, melyre egyértelmű cáfolatot a mai napig nem tudott adni. 2009-ben figyelt fel a titkosszolgálat Kovácsra, amikor megszervezte a szélsőjobboldali, oroszbarát Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségét, de akkor a hazai jogban még nem létezett a “kémkedés az uniós intézmények ellen” bűncselekmény, ami most már viszont igen, ez alapján jelentette fel az Alkotmányvédelmi Hivatal Kovácsot a Központi Nyomozó Főügyészségen. Kovács havonta járt Moszkvába, de a találkozók zömét Budapesten bonyolította. A jobbikos politikus váltott kocsikkal, gyakran taxival járt a titkos helyeken bonyolított találkozókra, rögzítették, ahogy minden autóváltásnál körülnéz, és a titkosszolgálatnál tanított módszerrel megpróbálja ellenőrizni, hogy követték-e. A helyszínt mindig csak az utolsó pillanatban egyeztették, általában műholdas mobilon vagy netes kommunikációs eszközökkel, amikről azt gondolták, hogy a magyar titkosszolgálat nem tudja lehallgatni. (444.hu)

vona-gabor-2.jpg

2. A betyársereg

A Sneider Tamás hangfelvételen is kiderült: baráti a viszony a két szervezet között. Ezek mellett a betyársereg rendszeresen áll ki a Jobbik politikája mellett, akár közleményekben is, de rendszeresen szerveznek a párt politikusainak fórumokat is az inkriminált banda tagjai. Toroczkai László, Jobbikos polgármester szavaival élve, "A Jobbik és a Betyársereg szövetsége kitűnően működik. A Jobbik egyik kötelessége anyagi források biztosítása a „nemzeti oldal” számára." Szóval pénzelik azt a szervezetet, amely önkényesen félkatonai szervezetesdit játszik, a fehér "faj" felsőbbrendűségéről értekezik, gyerek-ketrecharcokat szervez... Te is szeretnéd őket támogatni?10872120_403929376430416_70476781_n.jpg

1. Ágoston Tibor

A Jobbik egyik debrceni önkormányzati képviselője, aki azzal lett híres, hogy a párt egy rendezvényén holokamuzott. A felvételen egyértelműen hallható hogy először a "holokamu" kifejezést használja, majd a "holokaszt" szófordulatot. Ezek után, hangosan meg is jegyzi hogy szándékos volt. A Jobbikos politikus azzal mentegetőzött, hogy "tévesztett a beszédjében", de nem kerülhette el a büntetést.

 

 

Még lehetne sorolni a pédákat, folytatva a sort Zagyva György Gyulától a végtelenségig, de túl hosszú lenne a bejegyzés... Remélem senki sem dől be a "cuki" kampánynak és az álságos álkonzervativizmusnak.

+1 Ez csak érdekesség és nem bizonyítható a tudatosság, de a 2010-es programja a Jobbiknak pontosan 88 oldal...mit is jelent a 88? Adolf Hitler burkolt éltetését és szimpatizánsai egymás beazonosítására is használják, mivel a "H" a német ábécé 8. betűje, ily módon 88 = HH, ami annyit tesz: "Heil Hitler". Különböző neonáci zenekarok nevében is gyakran fellelhető ezen utalás (pl. Divízió 88). Mégegszer: nem bizonyítható az szándékosság, de vicces összefüggés :)

Szólj hozzá

kamu politika bűnözés szélsőséges parlament oroszország béla náci debrecen jobbik igazság radikális fasiszta kovács gábor tamás antiszemita vona országgyűlés betyársereg sneider xenofób Magyarország